Ogun State College of Nursing Physics Questions & Answers - SCHOOLCONTENTS.info

Updates and Guides on Schools, Jobs, Academic Programmes, and Admissions.

Ogun State College of Nursing Physics Questions & Answers

This series of questions and answers is dedicated to aspirants of the Ogun State College of Nursing. You can study the past and answers directly on this blog. The post will take you through exams conducted by the college for the past 11 years.


Each blog post will consist of 10 questions, taken from English, Mathematics, Chemistry, Biology, and Physics contained in the "Past Questions & Answers Pack". If you want to have the past questions and answers downloaded to your phone or computer to stay, you can buy a PDF copy of it. You can also print it for studies. To get the pack immediately, follow the steps at the end of this post.


If you're here to study online, we've covered 2013 Biology. Now, let's continue with the 2013 Physics.

2013 Physics Questions 

Choose the correct answer from option A-D


41. What is the unit of electric charge?
a. Ampere
b. Coulomb
c. Ohm
d. Volt
Answer: b

42. What is the SI unit for the current?
a. Ampere
b. Coulomb
c. Ohm
d. Volt
Answer: a

43. What is the formula for Ohm's Law?
a. V = IR
b. R = VI
c. I = RV
d. I = VR
Answer: a

44. Which of the following is a type of electromagnetic radiation?
a. Sound waves
b. X-rays
c. Water waves
d. Shock waves
Answer: b

45. Which of the following is an example of a concave mirror?
a. A makeup mirror
b. A side-view mirror on a car
c. A magnifying glass
d. A car headlight
Answer: c

46. What is the speed of light in a vacuum?
a. 299,792,458 m/s
b. 100,000 m/s
c. 1,000,000 m/s
d. 10,000,000 m/s
Answer: a

47. Which of the following is an example of a convex lens?
a. A magnifying glass
b. A car headlight
c. A telescope
d. A camera lens
Answer: d

48. What is the SI unit for frequency?
a. Hertz
b. Joule
c. Watt
d. Newton
Answer: a

49. What is the formula for wavelength?
a. λ = c/f
b. λ = f/c
c. λ = v/f
d. λ = f/v
Answer: a

50. Which of the following statements is true about the law of conservation of energy?
a) Energy can be created or destroyed
b) Total energy in a closed system remains constant
c) Energy is always conserved in mechanical systems, but not in other systems
d) None of the above
Answer: b) Total energy in a closed system remains constant


BUY THE COMPLETE PACK NOW FOR ONLY N2,500

PAY TO 3048517848, FIRST BANK PLC, TIJANI MUTIU TOLANI

Send, Payment Evidence to 08065152292 on WhatsApp Only or Email: [email protected]

YOU WILL RECEIVE YOUR PAST QUESTIONS AND ANSWERS PACK WITHIN 5 MINUTES

No comments:

Post a Comment

Just type your comment and post it. It will not appear until it is checked by admins. Check back to see your comment live.

If you want an immediate reply, you can request a reply @ #1000 through WhatsApp only at (08065152292). No call, please!

Techie BEC Konsult 7:54 PM (0 minutes ago) to me