Ogun State College of Nursing Biology Questions & Answers - SCHOOLCONTENTS.info

Updates and Guides on Schools, Jobs, Academic Programmes, and Admissions.

Ogun State College of Nursing Biology Questions & Answers

This series of questions and answers is dedicated to aspirants of the Ogun State College of Nursing. You can study the past and answers directly on this blog. The post will take you through exams conducted by the college for the past 11 years.


Each blog post will consist of 10 questions, taken from English, Mathematics, Chemistry, Biology, and Physics contained in the "Past Questions & Answers Pack". If you want to have the past questions and answers downloaded to your phone or computer to stay, you can buy a PDF copy of it. You can also print it for studies. To get the pack immediately, follow the steps at the end of this post.


If you're here to study online, we've covered 2013 Chemistry. Now, let's continue with the 2013 Biology.

2013 Biology Questions 

Choose the correct answer from option A-D


31. Which of the following is a characteristic of an enzyme?
a. It is a protein
b. It speeds up chemical reactions
c. It is specific to a particular substrate
d. All of the above
Answer: d

32. The process by which cells reproduce is called:
a. Mitosis
b. Meiosis
c. Fertilization
d. Respiration
Answer: a

33. Which of the following is not a function of the skeletal system?
a. Protecting organs
b. Storing minerals
c. Regulating body temperature
d. Providing support and structure
Answer: c

34. The process of breaking down food into smaller molecules is called:
a. Respiration
b. Digestion
c. Absorption
d. Circulation
Answer: b

35. Which of the following is not a type of muscle tissue?
a. Skeletal
b. Smooth
c. Cardiac
d. Nerve
Answer: d

36. The process by which the body converts food into energy is called:
a. Respiration
b. Digestion
c. Absorption
d. Metabolism
Answer: d

37. Which of the following is not a function of the skin?
a. Protecting the body from injury and infection
b. Regulating body temperature
c. Producing hormones
d. Sensing touch, pressure, and temperature
Answer: c

38. The basic unit of heredity is:
a. A gene
b. A chromosome
c. A nucleus
d. An allele
Answer: a

39. Which of the following is not a function of the nervous system?
a. Controlling body movements
b. Regulating blood sugar levels
c. Processing and interpreting sensory information
d. Sending and receiving signals between cells and organs
Answer: b

Which of the following is NOT a function of the liver?
a) Detoxifying harmful substances
b) Storing excess glucose as glycogen
c) Producing bile to aid in digestion
d) Producing insulin to regulate blood sugar levels
Answer: d) Producing insulin to regulate blood sugar levels


BUY THE COMPLETE PACK NOW FOR ONLY N2,500

PAY TO 3048517848, FIRST BANK PLC, TIJANI MUTIU TOLANI

Send, Payment Evidence to 08065152292 on WhatsApp Only or Email: [email protected]

YOU WILL RECEIVE YOUR PAST QUESTIONS AND ANSWERS PACK WITHIN 5 MINUTES

No comments:

Post a Comment

Just type your comment and post it. It will not appear until it is checked by admins. Check back to see your comment live.

If you want an immediate reply, you can request a reply @ #1000 through WhatsApp only at (08065152292). No call, please!

Techie BEC Konsult 7:54 PM (0 minutes ago) to me